Skip links

Най-новите тенденции в рекламата

Светът на рекламата непрекъснато се развива и адаптира към новите регулации и технологии, които ще носят допълнителна добавена стойност на брандовете . Както за медиите, брандовете и създателите на съдържание,така и за рекламодателите новите рекламни трендове са от изключително значение за бъдещите им позиции на пазара.

Съставихме списъците с обнадеждаващи неща за преоформяне на света на рекламата през следващите месеци. Ето най-добрите тенденции в дигиталната реклама, за които трябва да внимавате през 2022 г.:

 

Ще спечелим ли вниманието на поколение „Z“

Рекламата, насочена към поколението Z, е една от най-сериозните тенденции в дигиталната рекламна индустрия днес. Това е така, защото поколението Z е една от специфичните демографски групи, които ще променят начина на пазаруване дългосрочно.

Една от промените,с които ще се сблъскат рекламодателите, е усилието да се отговори на нуждите и предпочитанията на поколение, което използва широко както аудио, така и видео като печеливши рекламни канали.

Освен аудио и видео рекламата, дигиталните рекламни банери в различни формати са ефективен начин за достигане до по- широка аудитория.

 Повечето съвременни рекламни тенденции сочат, че създаването на потребителско изживяване, ориентирано към мобилни устройства, е много ефективно. Ефективността е налице, тъй като много хора прекарват огромно част от времето на своите мобилни устройства. Много хора променят и навиците си в социалните медии, използвайки повече платформи като нововъзникващия TikTok.

Тъй като поколението Z до голяма степен се счита за дигиталните пионери на 21-ви век, можем да очакваме удобни за потребителя иновации във видеорекламата с брандирано съдържание, нови рекламни формати и CGI продуктово позициониране, за да  се подсили преживяването при гледане на видеа.

 

 

Аудио реклама на ново ниво

Факт е, че гейминг и видео рекламната индустрия са иновативни и  ангажиращи вниманието, но аудио рекламата безспорно е един от най- лесните за изпълнение формати.

Въпреки че може да сте запознати с тенденциите в гласовата индустрия, аудио рекламата изглежда като нещо по-различно. Тя носи множество различни предимства, особено ако можете да явключите във вашата маркетингова стратегия.

Тъй като светът все по-вече използва дигиталната реклама, аудио рекламата успява да запълни празнината  в „безекранните“ медии. Това дава възможност на марките да достигнат до своята специфична таргет група чрез визуалните медии.

От динамично вмъкнатите нейтив реклами до предварително записаните рекламни послания, звукови лога и персонализирани реклами в приложения – има безкраен списък от възможности в света на аудио рекламата. Независимо дали сте бранд, медия, създател на съдържание или вече установен бизнес, не пренебрегвайте тази възможност. Използвайте аудио реклама, за да ангажирате и монетизирате вашите потребители или потенциални клиенти.

Според официални проучвания, аудио рекламата може да се похвали с огромен потенциал. Статистическите данни показват, че приходите от цифрово аудио са нараснали до 1,2 милиарда долара през първата половина на 2019 г., с  30,1% повече от резултатита през предходната година.

Рекламата по време на игра в реално време набира сила

Когато става въпрос за списъка с нововъзникващи медийни тенденции през 2022 г., гейминг рекламата не може да бъде пренебрегната, тъй като тя е една от най-интригуващите и доходоносни за рекламодателите.

Обикновено традиционните рекламни формати в света на мобилната реклама, като банери, се използват с видеоигри, полагайки основата на една изцяло нова рекламна екосистема. Без да се нарушава игровото изживяване, рекламите вече се включват в играта като част от съществуващата среда.

 Какви възможности съществуват в гейминг индустрията за рекламодателите?

Според различни данни, светът може да се похвали с над 2,5 милиарда геймъри. Над 148,8 милиарда долара са изразходвани от геймърите за игри, което означава ръст от 7,2% в сравнение с 2018 г. Има широка гама от налични рекламни формати, които не нарушават удоволствието от играта, а подобряват света на дигиталния маркетинг.

Примери за успешни формати са банерите, нейтив реклами в игрите, продуктово позициониране и други. С настоящата широко разпространена и усъвършенствана 5G технология се предвижда всяко устройство да се превърне в устройство за игри в реално време. Това ще помогне на повече марки и бизнеси да ангажират своите привидно труднодостъпни целеви аудитории.

Бъдещето

Рекламната индустрия няма как да се развива без свързаните с нея предизвикателства. Проблемите с регулацията на поверителността и произтичащите от това проблеми, свързани с веригата за доставки, са основните фактори, които вероятно ще повлияят на растежа на рекламната индустрия.

Независимо от предизвикателствата, една група хора и бизнеси ще успее да се възползва от най-новите тенденции в рекламата. Това са тези, които не спират да се развиват и използват тези иновации, за да развият смислени, дългосрочни връзки със своята аудитория. Резултатът е, че те ще се открояват от тълпата и ще донесат повече приходи за бизнеса си.

Коментирай

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри Вашето потребителско изживяване.